Peter Englund


Om migSom medium har jag förmågan att kunna kommunicera med de döda. Jag hjälper människor som vill eller känner ett behov av att komma i kontakt med nära och kära som lever sitt liv i andevärlden. Det innebär att hjälpa både människor i detta livet, och andar att komma vidare i sina liv genom att förmedla information och att vägleda.


Andevärlden finns inte på något speciellt utpekat ställe, den finns överallt och runt omkring oss. Enligt min uppfattning och som jag ser det, så lever vi helt enkelt sida vid sida med varandra. Det enda som skiljer oss åt är våra fysiska kroppar. Andarna är människor precis som du och jag, men utan en fysisk kropp. Kontakten med andevärlden är nära och alltid tillgänglig.


Min medialitet tog rejäl fart i vuxen ålder efter olika händelser som gjorde att jag förmodligen öppnade upp mig ännu mer, och blev mer mottaglig för andevärlden. I ganska många år levde jag med mina upplevelser som jag försökte förstå, men jag lyckades aldrig reda ut vad som egentligen hände. En del av dessa upplevelser skrämde mig verkligen rejält.


Jag både såg, hörde och kände andevärlden, kunde känna fysisk beröring från andepersoner, som ibland var av ganska omild behandling. De allra flesta av mina upplevelser har enbart varit fina och kärleksfulla. Alla dessa upplevelser som jag fick vara med om gjorde att jag allt oftare började tvivla på mig själv och ifrågasatte min egen hälsa. Emellanåt försökte jag verkligen intala mig själv om att det fanns en naturlig förklaring till allt det som skedde, men det blev allt oftast ganska långsökta teorier.


Jag kontaktade ett medium, Anders Åkesson som gjorde ett hembesök hos mig, och hjälpte mig med att komma tillrätta med en alltmer ohållbar situation. Under hembesöket förklarade Anders för mig att att jag var medial och hade fått dessa gåvor, något som jag verkligen behövde ta tag i och lära mig att hantera.


Jag följde uppmaningen jag fått av Anders och anmälde mig till medial utvecklingscirkel på Egna Steg i Helsingborg. Jag har också gått ett flertal kurser i mediumutveckling för olika medium, bl.a för SLD- Anders Åkesson, TIRIPS- Jörgen Gustafsson och Jhonny Neumann.


I maj 2010 gjorde jag prov för träningskort både för SLD- Anders Åkesson och för Egna Steg, och klarade båda träningskorten. Jag har också varit elev under träning för Jhonny Neumann. Jhonny är en helt fantastisk vän och lärare för mig, med sin gedigna förmåga att kunna inspirera och få mig att känna tillit till mig själv i mitt mediala arbete.


Jhonny Neumanns utbildningsfilosofi är att hålla det på ett enkelt plan och inte göra det svårare för sig än vad det egentligen är, då fungerar det som allra bäst. Måste säga att Jhonny hjälpt mig på ett alldeles underbart sätt att utvecklas som medium, men även på det personliga planet.


I november 2012 gjorde jag mitt prov för mediumcertifikat, och blev certifierat medium av Jhonny Neumann.


Min tanke är att försöka ge människor en ökad insikt och förståelse för vad det mediala arbetet innebär. Bevisa att alla har dessa gåvor, mer eller mindre. Vill också försöka radera bort mystiken kring medialiteten, och att man ska försöka se medialiteten som ett naturligt inslag i livet, som en del av oss själva helt enkelt. Jag tycker att man skall ha en sund och lite skeptisk inställning till det man uppfattar/upplever andligt eller paranormalt, som ofta kan ha en naturlig eller psykologisk förklaring.


Aldrig kunde jag ens förställa mig att jag själv en dag verkligen skulle arbeta som medium, men så blev det i alla fall, och det har jag aldrig ångrat. Min största och främsta uppgift som medium är att hjälpa, jag tycker att det är helt underbart att kunna hjälpa människor på samma sätt som jag själv så väl behövde tidigare.


Bevisföringen är för mig den viktigaste delen i mitt mediala arbete, det skall finnas bevis i det arbete som jag gör. Min uppfattning är att man aldrig blir fullärd eller färdig som medium, man ställs hela tiden inför nya prövningar och situationer. Det kommer alltid att finnas nya ''aha-upplevelser'', något som man inte varit med om eller upplevt tidigare. Det är bara bra för min fortsatta personliga utveckling.