AndevärldenAndevärldenDe döda har inte upphört att finnas till bara för att de lämnat sitt fysiska liv här på jorden, de finns på ett annat plan i en annan dimension, nämligen i andevärlden. Vi hamnar i andevärlden när vi dör och har lämnat livet på jorden, där lever vi sedan vidare som fria andar utan en fysisk kropp som kanske har burit på sjukdomar, smärtor och andra bekymmer. När man som ande kommer till andevärlden möter man sina nära och kära som man levt tillsammans med i sitt tidigare liv. Människor i allmänhet är rädda för döden och för att skiljas ifrån dem man älskar, men i andevärlden möter vi våra nära och kära igen.


Andevärlden finns inte på något speciellt utpekat ställe, den finns överallt och runt omkring oss. Enligt min uppfattning och som jag ser det, så lever vi helt enkelt sida vid sida med varandra. Det enda som skiljer oss åt är våra fysiska kroppar. Andarna är människor precis som du och jag, men utan en fysisk kropp.Vad menas med ande

Med ande menas hela människan utan den fysiska kroppen. Anden har en kropp av eterisk substans (energier) som ser likadan ut som den fysiska gjorde under jordelivet och i denna s.k. astralkropp fortsätter det själsliv som pågick i det fysiska livet. Anden har alltså begär, hyser känslor, tänker, minns sitt jordeliv, och har intuition.


Att andevärlden som för de flesta är fördold för oss som lever jordelivet innebär inte att vi då är helt avskärmade från den. Det finns ingen klar och ogenomtränglig gräns mellan den och vår fysiska värld, genom sin inre natur är människan redan under jordelivet förbunden med andevärlden. Anden lever i andevärlden i sin astralkropp med alla sina själsförmögenheter i behåll. Anden har alltså samma karaktärsprofil som när han/hon levde sitt liv här på jorden.


 

Andevärlden söker kontakt

Andevärlden bestämmer själv vem den vill ta kontakt med. Den ser om du är öppen, för då har du en ljus energi omkring dig som lyser och gör att du syns tydligare för andevärlden. Om du öppen och mottaglig för andevärlden så kommer den till dig. Ju mer öppen man är, desto större potential för att du är medial. Andevärlden har allra lättast för att ta kontakt och nå fram till oss när vi är avslappnade och inte har en massa begränsningar och blockeringar som hindrar. Därför upplever många andevärldens närvaro som tydligast när man ska till och sova på kvällen eller natten, i detta skedet är vi ju som mest avslappnade, och dom har som lättast för att nå fram till oss.


 

Andevärlden söker din uppmärksamhet

När någon från andevärlden ger sig till känna så kan det ibland ske i form av att det känns som om te.x. någon drar fingrarna genom ditt hår eller som en mjuk smekning. Man kan också uppleva som om en kylig vind kommer och sveper förbi. Många upplever att man kan känna sig iakttagen, precis som om någon står bakom och tittar på dig, detta kan ofta upplevas starkare än när en levande människa tittar på en.


Ibland kan man också känna som att någon lägger sin hand exempelvis på din axel eller på din rygg och håller om dig i all kärleksfull välmening. Detta känns helt naturligt, precis som om en levande person smeker eller lägger sin varma hand på dig. Det är inte alls ovanligt att man kan höra fotsteg, och ibland röster. Dörrar som öppnas eller slås igen, utan att någon finns i närheten. Saker och ting som byter plats och försvinner i hemmet helt oförklarligt, för att senare återfinnas på helt andra ställen. Men ibland är dom hyggliga och lägger tillbaka det på samma plats där det fanns tidigare.


Andevärlden kan ibland behaga att skoja med oss genom att exempelvis tända och släcka lampor, eller ha lite roligt med din radio eller tv genom att starta eller stänga av dem. Eller varför inte genom att höja eller sänka ljudnivån, eller byta kanaler på dessa intressanta apparater. Andevärlden har en alldeles speciell förmåga och teknisk begåvning att kunna behärska alla tekniska apparater. Mobiltelefoner och datorer tillhör också favoriterna att ha skojigt med. Jag har själv stor erfarenhet av att dom tycker detta är himla kul. Detta kan dom göra för att bli bekräftade, dom försöker på alla sätt och vis för att vi ska upptäckta deras närvaro.


Har man aldrig tidigare upplevt andevärlden eller har kännedom om hur det kan vara, så reagerar man ju oftast med rädsla, detta för att man känner av någon eller något som man inte själv kan se eller kanske förklara. Det du kan göra själv i detta läge är att bekräfta besöket genom att tala om för andepersonen att du lagt märke till dennes närvaro.


Andevärlden söker ju bekräftelse på deras närvaro.  Du kan då själv ställa en fråga till besökaren och undra vem det är som finns där. Man kan då få ett direkt svar, eller kanske en inre (mental) bild som visar vem besökaren är. Du kan också få meddelandet i form av en tanke, exempelvis en tanke på kanske mormor eller morfar. Tycker du att det är jobbigt med din besökare, så kan man helt enkelt be dem att lugna ner sig. Detta kan ju vara värt att försöka själv, för att lugna sin egen oro och rädsla.


Givetvis rekommenderar jag dig att du kontaktar ett medium om du känner obehag av närvaron och behöver hjälp med att ta reda på vem andepersonen är, och vad han eller hon vill ha sagt. Oftast finns det ju en anledning till att andevärlden besöker oss.


I vårt vardagliga liv kan vi nås av signaler från andar i andevärlden. De kan sända/ge oss tanke-, känslo- och andra intryck, de kan tala till oss, och om vi har tur även visa sig för oss. I de allra flesta fall när vi får besök ifrån andevärlden, så är det någon nära anhörig eller en kär vän. Dom vill hjälpa, ge råd och stötta oss i vår vardag, eller helt enkelt bara visa att dom finns. Ibland har dom något som dom vill förmedla eller berätta för oss. Andevärlden brukar komma till oss med mycket kärlek och värme.